INPUT la Conferința națională „Vreau ACASĂ” (Baia-Mare)

În perioada 11-14 octombrie 2018, la Baia-Mare, a avut loc Conferința „Vreau ACASĂ”, organizată de Consiliul Tinerilor Instituționali. La această conferință am participat alături de Mihai-Adrian VILCEA (președintele FITT și managerul proiectului Centrul INPUT).

Rolul pe care l-am avut a fost să coordonez atelierele de dialog între tinerii instituționali și reprezentanții a 25 de DGASPC-uri din țară. Instrumentele și metodele folosite în cadrul acestor ateliere vor fi integrate în următoarele sesiuni ale proiectului INPUT. Ne dorim ca tinerii instituționalizați să devină participanți ai priectului nostru, așadar, considerăm că un context de acest gen reprezintă o etapă de pregătire a acestor tineri, care, în marea lor majoritate, nu au avut astfel de împrejurări de exprimare și care nu s-au întâlnit cu metode non-formale de dezvoltare. Pentru aceste ateliere am coordonat o echipă de 3 experți în lucrul cu tinerii cu oportunități reduse.

În cadrul acestor ateliere, tinerii au avut cadrul de a-și exprima temerile, problemele, dar și viziunea lor despre dezvoltarea sistemului de protecție și despre oportunitățile la care doresc să aibă acces, împreună cu contextele care le-ar putea oferi soluții.

Gepostet von Consiliul Tinerilor Instituționalizați am Samstag, 13. Oktober 2018

Ulterior, Mihai a prezentat 2 instrumente de lucru (manuale) pe care noi, împreună cu partenerii din alte 4 șări UE, le-am dezvoltat deja în cadrul altui proiect („Crearea cadrului și desvoltarea conținutului pentru centrele de tineret de mâine„):

  • Corelarea eficientă între activitățile din centrele de tineret și piața muncii;
  • Compedium pentru lucrul cu tinerii, în domeniul incluziunii și echității sociale, în centrele de tineret de mâine.

„Conferința „Vreau Acasă” a fost un eveniment înscris în calendarul de activități organizate sub egida Proiectului „România educată” al Administrației Prezidențiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *