INPUT la conferința ”Capitalele Tineretului” / ”Youth Capitals” Conference (Cluj-Napoca)

În data de 28 septembrie 2018, am reprezentat Centrul INPUT la Cluj-Napoca în cadrul conferinței ”Capitalele Tineretului” care a adus împreună experți și reprezentanți din peste 15 orașe europene și românești, implicate în Capitala Europeană a Tineretului și Capitala Tineretului din România și care a pus în lumină subiecte legate de rolul tineretului în dezvoltarea urbană.

La eveniment au fost abordate și dezbătute teme, precum: spații pentru tineri, centre de tineret, lucrători de tineret, consilii consultative pe probleme de tineret, finanțarea sectorului de tineret. De asemenea, au fost prezentate modele de bune practici din orașele participante, legislația în domeniu și care sunt perspectivele naționale și europene.

La conferință au participat reprezentanți ai autorităților locale, organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă, cât și persoane publice din Amiens / Torino / Braga / Bacău / Baia Mare / Brașov / Cluj- Napoca / Cascais / Ganja / Iași / Maribor / Novi Sad / Roman /Suceava/ Thessaloniki / Timișoara / Varna .

Capitala Tineretului din România, considerat unul dintre cele mai ambițioase programe destinate tinerilor, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015), după ce a fost pilotat la TIMIȘOARA – program coordonat de FITT (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș), a atras un număr impresionant de candidaturi pe parcusul următoarelor ediții. Reprezentanții celor trei orașe ajunse în finală anul acesta, Brașov, Iași și Roman, au participat la conferința “Capitalele Tineretului” cu scopul de a-și expune conceptele propuse.

În cadrul acestei conferințe am reprezentat Centrul INPUT prin susținerea a două intervenții:

1.În panelul despre “Spații pentru tineri. Studiu de caz: centrul pentru Tineret“, cu tema Calitatea în centrele de tineret. Drumul de la excepție la regulă, în care am vorbit despre cum a apărut INPUT și de ce FITT (singurul centru de tineret din România acreditat cu Certificatul de Calitate din partea Consiliului Europei) are ca scop, prin INPUT, propunerea, la nivel național, de Standarde de calitate pentru centrele de tineret și elaborarea Metodologiei de acreditare a acestora (min.25:00)

Spații pentru tineri: Centrul pentru tineret

Ce înseamnă centru pentru tineret și cum ar trebui să arate un spațiu pentru tineri?Încercăm să găsim răspunsuri împreună cu speakerii noștri în cadrul evenimentului Conferința Capitalele Tineretului / Youth Capitals Conference.

Gepostet von Capitala Tineretului din România am Freitag, 28. September 2018

 

2.În panelul despre “Consilii consultative pe probleme de tineret (CCPT)“, cu tema Provocări și soluții reale la 5 ani de CCPT, unde am vorbit despre situația din Timișoara și planurile noastre de a dezvolta 5 centre de tineret de cartier – viitoare spații de exprimare a tinerilor din micro-comunități.

youth

Suntem LIVE de la conferința „Capitalele Tineretului” din Cluj-Napoca. Partea a treia.

Gepostet von Capitala Tineretului din România am Freitag, 28. September 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *