Conferință finală – Inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) organizează în data de 5 septembrie conferința finală a proiectului „Centru de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret”, realizat în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18, la Casa Tineretului Timișoara – în holul principal.

În cadrul evenimentului vor participa reprezentanți din organizații neguvernamentale, autorități și instituții publice, alături de parteneri sociali și alți cetățeni interesați de domeniul politicilor publice pentru tineret. Înscrierile se pot face până marți, 3 septembrie, accesând acest link.

 

conferinta-finala-input
 

Faptul că FITT este preocupată permanent de crearea de spații noi pentru tineri nu mai este o noutate. Așadar, și această conferință este despre centrele de tineret. În ultimele 18 luni, atât FITT, cât și partenerul său Universitatea de Vest Timișoara au scris manuale, au ținut cursuri, programe de mentorat, au realizat anchete sociologice și studii de caz și au discutat și lucrat cu tinerii la început de drum dar și cu experți, astfel încât să realizeze două propuneri de politică publică: Standardele de calitate pentru centrele de tineret și Metodologia de acreditare a acestora.

În ultimele două luni, FITT a și deschis trei noi centre de tineret în Timișoara, iar alte două centre vor fi deschise săptămâna viitoare (într-un alt proiect coordonat de FITT și susținut de Universitatea de Vest). Odată cu dezvoltarea acestor noi centre de tineret, FITT a avut ocazia să și testeze propunerile de politică publică, înainte ca ele să fie lansate.

Așadar, participanții la conferință vor putea afla mai multe despre activitatea din ultimele 18 luni, provocările întâmpinate, precum și impactul la nivel național al acestui fenomen început aici, la Timișoara.

În urma acestui proiect, FITT a pus bazele primului Centru de Inovație și Excelență în domeniul politicilor publice pentru tineret – Centrul INPUT – cu membri din toată țara, care va acționa în continuare ca prima rețea tematică de cooperare națională în domeniul politicilor publice destinate tinerilor, fiind liant în dialogul public dintre autoritățile, instituțiile publice și societatea civilă. Mai multe detalii se află pe platforma destinată acestei rețele – www.input.fitt.ro .

Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, cod SIPOCA/MySMIS 351/112332. Valoarea totală a proiectului este de 953,954.51 (cofinanțare Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 13,410.05, cofinanțare Universitatea de Vest Timișoara – 5,669.04).

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație-umbrelă pentru organizațiile non-guvernamentale de tineret din județul Timiș. Cu 30 de organizații membre și cu activitate neîntreruptă din anul 1990, FITT este cel mai important și cel mai vechi ONG de tineret din Vestul României. Programele și activitățile implementate de FITT se întind pe o largă paleta, de la activități sociale pentru tinerii dezavantajați până la programe culturale sau de cetățenie activă și dezvoltarea de politici publice la nivel local și național. –www.fitt.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *