Centrul INPUT lansează primul program de mentorat în domeniul politicilor publice pentru tineret
Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și Centrul INPUT vă invită să participați la Programul de Mentorat în domeniul politicilor publice pentru tineret, proces ce se desfășoară ca urmare a Cursurilor de formare în domeniul politicilor publice pentru tineret, ce au avut loc în Timișoara, București, Iași, Brașov, Cluj Napoca în perioada noiembrie 2018-martie 2019.
Cine poate participa?
– Reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de/pentru tineret și instituțiilor care au participat la unul dintre cursurile organizate în cadrul proiectului „Centru de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret” și care vor fi selectate ca urmare a completării formularului de aici – https://goo.gl/forms/pFx6G3NYOinWbNLr1
Locurile sunt limitate
– În cadrul programului de mentorat se vor contura și finaliza șase propuneri de politici publice. Acestea pot fi elaborate de un grup de persoane sau de o singură persoană. Numărul maxim de participanți la programul de mentorat este de 40 de persoane.
Propunerile de politici publice ce vor intra în programul de mentorat vor fi selectate în urma completării formularului – https://goo.gl/forms/pFx6G3NYOinWbNLr1
Termenul limită pentru înscrieri: 10 aprilie, ora 23:59:59.
Obiectivele programului de mentorat:
– Dezvoltarea competențelor de înțelegere a proceselor de consultare și participare în domeniul politicilor publice pentru tineret.
– Dezvoltarea competențelor de cercetare (research), analiză de nevoi, fundamentare și redactare a unei propuneri de politică publică pentru tineret.
– Dezvoltarea de abilități de conturare de soluții și măsuri la problema identificată și de formulare a unei propuneri de politici publice pentru tineret.
– Dezvoltarea de competențe de organizare și implementare de activități cu specific de lobby și advocacy (consultări publice, procese de photovoice, flashmob, etc.)
La sfârșitul programului de mentorat participanții vor fi în măsură să:
– redacteze propuneri de politici publice pentru tineret;
– identifice soluții /măsuri la problema pe care o vor rezolvată;
– implementeze activități de lobby și advocacy în comunitate (precum consultări publice, flashmob și photovoice);
– participe la monitorizarea și evaluarea politicilor publice.
Mentorii sunt Ana-Maria Grădinariu și Vlad Dumitrescu.
Selecția participanților se va face în urma completării formularului de înscriere. Este necesar ca toate persoanele care își doresc să intre în procesul de mentorat să completeze acest formular, chiar dacă, ulterior, vor alege să formeze echipe specifice pentru elaborarea propunerilor de politică publică. Participanții selectați vor primi informații despre rezultatele procesului de selecție până cel târziu în data de 12 aprilie 2019.
Întâlnirile de mentorat se vor desfășura în mare parte online, prin intermediul platformei www.input.ro . În situațiile în care se vor putea efectua și întâlniri fizice, acestea vor fi stabilite la momentul potrivit, în echipele de mentorat.
Programul de mentorat face parte din proiectul „Centru de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret”, selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, cod SIPOCA/MySMIS 351/112332.
Mai multe detalii despre proiect se regăsesc aici: https://fitt.ro/centru-de-inovatie-si-excelenta-politici-publice-tineret/