Context:
Administrația publică din România, la nivel central cât și la nivel local, a trecut prin transformări majore. În pofida evoluțiilor pozitive înregistrate, aceasta prezintă în continuare o serie de deficiențe, concentrându-se mai mult pe latura formală a activității administrației.
Implicarea insuficientă a partenerilor (mediul academic, de afaceri, societatea civilă) în cadrul procesului decizional generează un anumit grad de neîncredere între funcționari și cetățeni.
Cunoștințele limitate, necunoașterea unor tehnici de intervenție pentru propuneri constructive au condus la abandon, la prezență formală și la propuneri fără continuitate. Dialogul cu administrația publică suferă de absența expertizei celor implicate în a contribui profesional în luarea deciziilor
publice optime. Viziunea privind administrația publică din România pentru anul 2020 este aceea de a consolida o administrație publică eficientă și receptivă la nevoile societății; o spirală a încrederii în raport cu societatea (SCAP).

La nivel european
Viziunea UE asupra tineretului, conform Strategiei Naționale în Domeniul Politicii de Tineret 2015-
2020, se bazează pe două abordări:

  • investiția în tineret, care înseamnă alocarea de resurse sporite pentru dezvoltarea unor domenii ale politicii de tineret care afectează tinerii
  • promovarea potențialului pe care tinerii îl au pentru reînnoirea societății și contribuirea la valorile UE.

De ce este nevoie de o astfel de rețea?
Dialogul dintre instituțiile publice, societate civilă, mediul academic și cetățeni diferă de la o regiune la alta. Putem identifica atât modele demne de a fi împărtășite, cât și contexte care necesită îmbunătățire. De asemenea, lipsa expertizei actorilor interesați în a aborda în mod eficient formularea unor politici publice de tineret, agravează aceste diferențe.
Rețeaua își propune să devină un liant între acești actori. Un context prin care aceștia pot beneficia de module de formare profesională, pot identifica noi parteneri sau colaboratori, un context prin care expertiza este împărtășită, politicile publice inițiate de Guvern sau de alți actori sunt dezbătute, discutate, un context prin care mișcarea de tineret din România se coagulează și își face vocea auzită.

Cine se poate alătura acestei rețele?
Organizații nonguvernamentale, Grupuri informale, cu activitate în domeniul politicilor publice de și
pentru tineret.

Cum poți deveni membru?

  • Completează cererea de AICI
  • Cererea ta va fi analizată și vei primi un răspuns în maximum 5 zile lucrătoare
  • Vei primi datele de acces în cadrul platformei și vei putea descoperi noi membri și activitățile pe care le desfășurăm
Cine este online
Nu sunt utilizatori care să fie online
Calendar Evenimente
« noiembrie 2024 » loading...
L Ma Mi J V S D
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1